zondag 26 januari 2014

Accreditatie voor Informatieprofessionals

 
 
Met plezier denk ik terug aan mijn bijdrage aan het KNVI congres van afgelopen november (http://knvi.net/). Op uitnodiging van KEI (http://www.kei-ip.nl/page18.php) hield ik een pleidooi over het instellen van een accreditatiesysteem voor informatieprofessionals. Een initiatief dat "KEI"- hard nodig is.

Het idee heeft zich al bewezen. In 2006 was ik betrokken bij de ontwikkeling van een soortgelijk initiatief voor consultants in London. Het gezaghebbende Institute of Management Consulting aldaar wilde dit proces verder professionaliseren en ik kreeg deze zeer interessante opdracht.

Net als consultants is het voor informatieprofessionals moeilijk om na vele jaren ervaring, cursussen doen, met nieuwe technologieën werken, veranderingen managen, bronnen ervaren etc. een helder beeld neer te zetten hoe je jezelf over de jaren ontwikkeld hebt. Een CV voldoet gewoon niet. Een formele accreditatie van ervaringen, trainingen en opleidingen geeft daarin duidelijkheid en structuur. Helemaal nu de basisopleidingen van het HBO zomaar verdwijnen, terwijl het vak juist zo in ontwikkeling is.

Na mijn presentatie gaf ik nog een korte toelichting voor de camera. (http://vimeo.com/83299838)

http://vimeo.com/83299838

Ik draag het initiatief van KEI een warm hart toe.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten